Seguidors

dimarts, 2 de gener de 2018

POP TOP

Bon Any Nou a tothom!  
Hi ha projectes que comencen amb el patró, d'altres amb la roba. La història d'aquest top comença amb  aquest retall. 
Us agrada?  Com en diríeu d'aquesta mena d'estampat?  Pop, mod, psicodèlic?
No tinc clar a quina de les tres corrents estètiques pertany, però al final l'he batejat com la roba POP.

Happy New year, everyone!
Some projects start with the pattern, others with the fabric. The story of this top starts with this remnant.
Do you like this fabric?  What would you call this kind of print? Pop, mod, psychodelic?
I definitely don't know which of the three aesthetic categories it falls into, but in the end I've decided to call this the POP fabric.Ja us vaig explicar que el cap de setmana del Sewing Camp vam fer intercanvi de teixits. Aquesta roba de cotó una mica rígid em va fer gràcia des del primer moment i li vaig demanar a l'Helena de maquinando patrones si podíem intercanviar-la. I va dir que sí. Moltes gràcies, Helena!

As I told you, during the Sewing Camp we had an exchange of fabrics.
I did like this stiff cotton poplin from the beginning , so I asked Helena from maquinando patrones if we could make a swap with it. And she said yes. 
Thank you very much, Helena!

De seguida vaig visualitzar-hi un top, que havia de ser màniga llarga, tot i que tenia poca roba, només 1,10 m.  Sort que vaig trobar el patró ideal, el núm. 112 de Burda d'agost de 2017.

I wanted to sew a long sleeved top with it, although I only had 1,10 m. of fabric. Good luck I found the perfect match, pattern number 112 from Burda august 2017


No té cremallera ni botons, ni tan sols pinces de pit. Les mànigues són caigudes i per això no es gasta tanta roba. Súper fàcil de cosir.   

Per calcar el patró vaig fer servir per primera vegada plàstic en lloc de paper, vaig calcar-lo en un moment. Però el plàstic que vaig comprar és una mica prim, i es movia quan hi afegia els marges de costura. La propera vegada ho provaré amb plàstic de més bona qualitat.

It has neither zipper nor bust darts. Having dropped shoulders and a sleeve with short cap height, it uses little fabric. A very easy garment to sew.

To trace the pattern I used for the first time clear plastic instead of paper, it was so fast to trace! Anyway, the plastic I used was not thick enough, making it troublesome to add the seam allowances. Next time I will buy better quality clear plastic. 


Fotos fetes a la Cerdanya. Feia un fred!
Pictures taken in Cerdanya, Pyrenees. It was soo cold!


El top ha quedat una mica curt, potser hauria d'haver escurçat  les mànigues i allargat el cos...    Tant li fa,  serà un top perfecte per sortir a prendre quelcom, o per anar a ballar a un concert de rock (ja en tinc un en perspectiva per aquest anya!)
The top turned out a bit too short, maybe I should have shortened the sleevesand lengthened the bodice instead...  No problem, it will be a perfect garment for informal outings , and I will for sure wear it at a rock concert for which I have already bought tickets.Estem de celebració, aquest blog ahir va fer un any, moltes gràcies a tots els qui em llegiu, seguiu i comenteu..
Que el 2018 us porti molta felicitat en forma de costures!

This blog turned one yesterday, thank you very much to all of you who read me, follow me and comment on the blog.
May 2018 bring you a lot of sewing happiness!

10 comentaris:

 1. Happy New Year Esther! great top, looks very mod, and modern.

  ResponElimina
 2. M'agrada molt aquest jersei et queda molt bé. Si es que al sewing camp es poden aconseguir molts tresors!

  ResponElimina
 3. Ha ha sí, i tant!! Espero que aquest any es torni a fer! ;)
  Petons,

  ResponElimina
 4. M'encanta!! La tela és fantàstica!!

  ResponElimina
 5. Em pensava que ja havia deixat per aquí un comentari. Haig de dir que vaig quedar impressionada en veure la teva samarreta. Jo no era capaç de veure roba amb aquest estampat i vas tu i de seguida claves la idea. M'alegro molt que te la quedessis perquè li has tret profit!

  ResponElimina